Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această fază de luptă anticorupție Iohannis nu este de acord cu modificările la Codul penal și la Codul de procedură penală

ro

05 Jun, 2015 22:37 1183 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, într-un interviu acordat TVR, în privința modificărilor la Codul penal și la Codul de procedură penală, că el contează pe înțelepciunea majorității din Parlament să înțeleagă mesajul său că nu se poate schimba legislația în această fază foarte intensă de luptă anticorupție. Șeful statului a reafirmat că în cazul în care aceste modificări vor fi adoptate de Parlament, el nu le va promulga: "Am spus-o și pot să o repet, dacă din greșeală aceste modificări s-ar adopta în Parlament, nu voi promulga aceste modificări".
Iohannis a anunțat săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că nu este de acord cu dezincriminarea conflictului de interese, punctând că, în eventualitatea în care modificările la Codul penal vor fi adoptate de Parlament, fie le va retrimite Legislativului, fie va sesiza Curtea Constituțională. El a arătat că va discuta cu factorii politici de decizie, inclusiv cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, pentru a abandona aceste intenții.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii