Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată primele arestări în dosarul percheziţiilor de la Constanţa

ro

12 Dec, 2013 13:26 2720 Marime text
Tribunalul Alba a admis miercuri seara, 11 decembrie 2013, propunerea de arestare preventivă pentru 15 inculpaţi din dosarul contrabandei cu bijuterii din aur instrumentat de DIICOT şi BCCO Alba Iulia. Pentru ceilalţi 11 inculpaţi reţinuţi, instanţa a impus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Inculpaţii arestaţi preventiv sunt: Marcu Lăcrămioara Simona; Dull Gabriel; Sedat Balkan (nr. patronul companiei de transport Vardar); Ciobanu Dumitru; Olteanu Victoraş; Costea Gheorghe; Petrache Ion Daniel; Ciobanu Marian; Sagcan Abdul Kadir; Birol Fakic; Jugăraru Marius; Senel Sertac; Niazi Mert; Marcu Ioan şi Străuneanu Ioan. Persoanele cu obligaţia de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile: Roman Dumitru; Kosara Gheza; Ile George Alin; Zecheriu Radu; Siapte Tănase; Bagdasaryan Harutyun; Voina Mircea; Hruşcovschi George Gabriel; Noice Florin; Delcea Dennis Laurenţiu şi Ozdemir Ahmet. „În data de 11.12.2013, la Tribunalul Alba s-a judecat propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a 26 de inculpaţi, acuzaţi în principal de săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, contrabandă şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate. Tribunalul Alba a admis propunerea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile pentru 15 dintre inculpaţi. Tribunalul Alba a respins propunerea DIICOT în ceea ce îi priveşte pe 11 inculpaţi, faţă de aceştia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile”, se afirmă într-un comunicat al instanţei de judecată. Inculpaţii prezentaţi cu propunere de arestare preventivă sunt atât cetăţeni români cât şi cetăţeni turci din judeţele Constanţa, Ialomiţa, Argeş, Timiş, Braşov, Alba, Arad, Oradea, Sibiu şi Suceava. Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, ce va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa:Adevărul Alba Iulia

Amintim că în această cauză, procurorii DIICOT eu efectuat peste 220 de percheziţii, în mai multe judeţe din ţară, printre care şi la Constanţa. La finele acţiunii, oamenii legii au reţinut circa un sfert de milion de euro şi câteva zeci de kilograme de bijuterii.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii