Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi, cel mai bun jucător străin din istoria fotbalului turc

ro

04 Aug, 2015 15:04 1205 Marime text
 
Gheorghe Hagi a fost propus de UEFA în vârful unui top al celor mai buni jucători străini care au evoluat în fotbalul turc. Printre cele mai puternice transferuri se numără și cel al lui Gică Popescu, informează romanialibera.ro.

Cu doar câteva zile rămase până la startul noului sezon al Super Lig, primul eșalon al campionatului turcesc, UEFA a realizat un top al celor mai tari transferuri internaționale din istoria acestei competiții. Cum an de an jucători de zeci de milioane de euro ajung să semneze cu granzii Turciei, concurența în acest top a fost cu atât mai acerbă, însă Gică Hagi a câștigat un binemeritat loc întâi.

„Regele" sau „Maradona din Carpați" a ajuns la Galatasaray în 1996,după doi ani în care evoluase la FC Barcelona. Cu toate că transferul său a părut mai de grabă retragerea unui fost star al Vestului la o echipă la care să-și încheie cariera, Hagi a cunoscut o adevărată explozie a formei la clubul turc. Nu doar că a rămas o legendă în istoria Galatasaray, însă a devenit și principalul brand pe care turcii îl asociau cu România. 

Hagi și Popescu au fost cei mai importanți jucători de la Galatasaray în a doua jumătate a anilor 90. Hagi a cucerit 4 titluri, o Cupa UEFA și o Supercupa Europei, între 1996-2001, când a evoluat pentru Galatasaray. Tot aceasta a fost și perioada în care clubul turc și-a cunoscut cea mai importantă perioadă de glorie din istorie.

În vara lui 2015, au ajuns în Turcia mai multe staruri ale fotbalului european, precum: Robin van Persie (Fenerbahce), portughezul Nani (Fenerbahce), germanii Lukas Podolski (Galatasaray), Mario Gomez (Beşiktaş) şi Samuel Eto'o (Antalyaspor).



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii