Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa Educaţia, ignorată de Guvernul Ponta!

ro

11 Jun, 2014 12:31 2008 Marime text
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a reacționat într-o declarația politică depusă astăzi la Camera Deputaților, față de reformele în educație ale Guvernului Ponta.
„Unul dintre domeniile cele mai importante ale României, educația, este complet ignorat de Guvernul Ponta. Un proiect de lege iniţiat de PSD şi PP-DD, aflat acum în discuţie în Senatul României, privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, a stârnit o reacţie negativă din partea celor care profesează în învăţământul special, dar şi din partea specialiştilor în acest domeniu, pentru că poate duce la dispariţia învătămîntului special”, susține parlamentarul liberal. Potrivit declarațiilor deputatului Gheorghe Dragomir, un memoriu a fost depus la Guvernul României de către Departamentul Facultăţii de Psihopedagogie Specială al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi de către Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Universităţii Bucureşti prin care se explică pe larg lacunele acestui proiect legislativ. Semnatarii memoriului subliniază faptul că se crează confuzii în definirea intervenţiei timpurii faţă de educaţia timpurie, sunt încălcate principiile normalizării, integrării şi incluziunii şcolare. Propunerile Guvernului privind înfiinţarea Centrelor de Intervenţie Timpurie şi a Şcolilor de abilităţi încalcă prevederile ONU ce privesc persoanele cu dizabilităţi. „Victor Ponta și PSD sunt atât de preocupați de acapararea tuturor instituțiilor și de negocieri pentru a se menține la putere, cum este cazul creării noilor majorități cu PPDD, încât problemele reale ale societății românești rămân în continuare nerezolvate. Confruntat din nou cu problemele profesorilor, orice premier responsabil ar fi lăsat deoparte toate preocupările de ordin politic și s-ar fi implicat urgent pentru a găsi soluții pe termen lung pentru cadrele didactice.
Victor Ponta este un premier iresponsabil, iar guvernarea sa este una nocivă, în condițiile în care în acest moment nu ne putem permite să nu realizăm reforme majore în acele domenii de care se leagă viitorul României”, afirmă liderul PNL Constanța. Acesta a reamintit faptul că, la rândul său, Comisia Europeană a criticat modul în care Guvernul Ponta gestionează situația educației. „Executivul de la Bruxelles s-a declarat nemulțumit de faptul că nu au fost identificate fonduri pentru a redresa situația îngrijorătoare a abandonului școlar, iar eliminarea disparităților dintre nevoile pieței muncii și pregătirea oferită în școli, deși a fost un angajament asumat de România, continuă să fie ignorată de guvernarea PSD”, mai spune deputatul PNL de Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii