Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța nu vrea România în Schengen

ro

06 Oct, 2015 17:14 1725 Marime text
Franța nu vrea România în Schengen, iar potrivit unor surse, discuțiile despre aderarea României la Spațiul Schengen ar putea fi reluate de abia peste doi ani, scrie digi24.ro. 

Reprezentanții Franței au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a Consiliului European a punctului referitor la aderarea României și Bulgariei la Schengen. La București, România ar fi fost de acord cu acest lucru în urma unor consultări între președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta. 

Dacă România voia să fie în continuare pe ordinea de zi ar fi primit un vot negativ din partea unor state precum Franţa, Olanda, Belgia și Finlanda. Acest lucru ar fi putut însemna reluarea tuturor etapelor pentru aderarea României, care ar fi durat circa cinci ani. Însă, dacă România nu primește acest refuz cert prin vot, atunci se preconizează că într-un an şi jumătate sau doi, după alegerile din Franţa şi Germania,s-ar putea relua subiectul.

Ieri, premierul Victor Ponta spunea că România nu va fi primită în Spaţiul Schengen nici anul viitor, pentru că nu doar Olanda se opune acestui lucru. 

Sursa foto: www.antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii