Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, vizionat în Albania și Macedonia

ro

31 Jul, 2014 09:33 2411 Marime text
Primul lungmetraj în aromână, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, își continuă turneul peste hotare și ajunge în Albania și Macedonia. Pe 3 august va avea loc prima reprezentație la Crushevo. Vor urma alte proiecții în localitățile KORÇË, Elbasan, Divjaka, Fier și Shtip. La evenimente va fi prezent regizorul constănţean Toma Enache, însoțit de alte patru persoane care au contribuit direct la realizarea peliculei.
 
"Sunt emoționat. Filmul își urmează drumul său, spre întâlnirile cu publicul din mai multe țări. Povestea lui Toni Caramușat ajunge la sufletul spectatorilor indiferent de statul în care trăiesc și acest lucru ne aduce un sentiment unic. Simt ca urmează și alte țări, asta ca să încheiem optimist anul, așa cum l-am început!”, a declarat regizorul Toma Enache.
 
Turneul din Albania și Macedonia vine după ce, luna trecută, pelicula a fost prezentată cu mare succes în Statele Unite ale Americii, cu ecranizări în Washington DC (29 mai), Charlotte (31 mai), New York (4 şi 5 iunie), Fairfield (7 iunie) şi Los Angeles (10 iunie), dar și după o reprezentație în Viena, Austria.
 
"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" este un film românesc de comedie şi dramă romantică din anul 2013. Este primul film românesc realizat în limba aromână şi prezintă povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni şi originile lor.
 
Filmul a fost nominalizat, în decembrie 2013, pentru marele premiu al Festivalului Internaţional de Film Babel de la Cagliari, desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, unde a obţinut premiul Maestrale Unica, pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film.
Pelicula a fost vizionată de peste 15.300 de spectatori numai în România, la care se adaugă peste 2.000 din Macedonia și Statele Unite ale Americii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii