De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
12:26 29 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Filmul „Aferim!" de Radu Jude - propunerea României la Oscarul pentru film străin

ro

04 Aug, 2015 13:39 480 Marime text
 
Filmul „Aferim!” de Radu Jude este propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a anunțat astăzi Centrul Național al Cinematografiei (CNC), printr-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regia „Aferim!”, la Festivalul de la Berlin, la începutul acestui an. Filmul a avut premiera în România pe 13 martie.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!" în regia lui Radu Jude este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Personajul principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob țigan fugar (Cuzin Toma).

Din distribuție mai fac parte Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sârbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul este semnat de Cătălin Cristuțiu, iar sound design-ul, Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu. Consilier istoric a fost Constanța Vintilă-Ghițulescu, iar producător Ada Solomon.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii