Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurovision 2015 Lista completă a celor 12 melodii calificate

ro

12 Feb, 2015 15:43 2762 Marime text
Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

După ascultarea melodiilor validate să participe la selecţia naţională a Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care vor intra în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei care vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova şi va fi transmisă în direct la TVR.

Lista completă a celor 12 melodii calificate în Selecţia Naţională Eurovision 2015 poate fi accesată pe eurovision.tvr.ro, unde piesele pot fi şi ascultate de fanii concursului. Tot acolo se găsesc şi regulamentul concursului şi alte informaţii suplimentare.

Lista completă a celor 12 melodii calificate:
A million stars  – Luminiţa Anghel
Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa
De la capăt –  Voltaj
Dragoste în lanţuri – Băieţii
Love won’t run away – Blue Noise
My light  – Rodica Aculova
Nowhere – Cristina Vasiu
Save us  – Tudor Turcu
Secret place – Super Trooper
Still alive – Ovidiu Anton
Superman – Lara Lee
We were in love – CEJ

„Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena", a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei, notează Mediafax.

Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie vineri, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producţie a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări. Prima apariţie televizată a artiştilor calificaţi în finala naţională este programată pentru duminică, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ îi vor cunoaşte mai bine, în prima ediţie a emisiunii dedicate Eurovision România 2015.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în regulament. În finala Selecţiei Naţionale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: wiwibloggs.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii