Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial Se majorează salariile de bază / soldele de funcţie pentru cadre militare, soldaţi, gradaţi voluntari, personalul civil din MApN

ro

28 Jun, 2017 02:46 46587 Marime text
Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete printre care și pe cel cu numărul 575 privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Aseară, în jurul orelor 21.30, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.487 iar Legea a fost înregistrată cu nr. 152/2017.

Potrivit Art.II (1) de la data intrării în vigoare a legii se majorează cu 30% cuantumul brut al salariilor de bază pentru personalul care nu a beneficiat de majorări salariale conform OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, şi anume cel din bibliotecile naţionale sau de importanţă naţională, din cadrul Bibliotecii Academiei Române şi din muzeele de importanţă naţională.
 
Totodată se stipulează majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal din instituţiile şi autorităţile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepţia APIA şi Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" şi din instituţiile de cercetare-dezvoltare, din unităţile care funcţionează în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.
 
De aceste majorări salariale ar urma să beneficieze şi personalul medical din cabinetele aparţinând structurilor teritoriale de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice şi cel din instituţiile publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, precum şi direcţiile judeţene de cultură, respectiv a municipiului Bucureşti.
 
La alin (3) al Art.II se arată că ”de la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/ soldele de funcţie ale următoarelor categorii de personal:

- personalul din cadrul bibliotecilor centrale universitare;
 

- cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din MApN şi instituţiile aflate în subordinea sa, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii 250/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016


- personalul din cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 - 1989.De asemenea, au fost majorate indemnizaţiile de merit pentru academicieni şi oameni de cultură şi sporurile acordate pentru medicii din oncologie şi cei de la Spitalul de Arşi.

Actul normativ este semnat pentru președintele camerei Deputaților de Petru-Gabriel Vlase și de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Ordonanța de urgență 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, ce stabilește majorări salariale pentru anumite categorii de salariați, a fost adoptată, pe 13 iunie, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii