Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, cea mai puternică femeie din România

ro

01 Apr, 2011 11:48 1389 Marime text

În urma unui sondaj organizat de VerticalNews.ro şi la care au participat peste 1.600 de persoane, Elena Udrea a fost desemnată, fără drept de apel, drept cea mai puternică femeie din România.

Psihologul Bogdan Lucaciu, specialist consultat de site-ul mentionat, sustine ca alegerea este indreptatita si ca are substanta pentru ca "altfel, Elena Udrea nu ar fi putut fi in functia de ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale".

Ea a adunat nu mai putin de 40% dintre voturi, devansand-o cu peste 500 de voturi pe ocupanta locului doi, Camelia Voiculescu. Blonda de la PDL are, potrivit cititorilor nostri, toate atuurile: este frumoasa, bogata, celebra si, in plus, are influenta si relatii la cel mai inalt nivel.

„E o femeie de actiune, atractiva, frumoasa. Un star. E recognoscibila, se afla sub reflector: ca si cand ar veni o diva, o actrita de la Hollywood" sustine psihlogul.

Iar bogatia ii sustine celebritatea si puterea, continua el: „Eu cred ca pe orice politician il pot ajuta banii. Cineva care are salariu mic si probleme financiare nu are incredere in sine. Iar perceptia puterii tale te ajuta oriunde in lume, nu numai in Romania".

Desi a fost votata de cititorii VerticalNews drept cea mai puternica femeie din Romania, Elena Udrea este vazuta si ca fiind „foarte hoata" de multi dintre ei (66% dintre respondentii unui alt sondaj au spus ca politiciana PDL este „foarte hoata"). Psihologul Bogdan Lucaciu e de parere ca imaginea de politician corupt i-a fost creata tot de mass-media.
„E vorba si de invidia femeilor si de bascalia barbatilor care s-au indreptat spre ea. E invidia teribila pentru celebritatea altuia: nu poate fi cineva mai bun decat mine decat daca este hot si corupt. Ca nu e ea cea mai cultivata si intelectuala, asta e altceva. Ea e politician, nu academician", arata Lucaciu.

Urmatoarele pozitii in top sunt ocupate de:
Camelia Voiculescu, proprietara trusului media Intact - 163 de voturi
Andreea Esca, celebra prezentatoare a stirilor ProTV - 160 de voturi
Mariana Gheorghe, director general executiv al companiei OMV Petrom - 132 de voturi
Maria Basescu, sotia presedintelui - 129 de voturi


avocata Ana Diculescu Sova - 99 de voturi
Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor - 89 de voturi
Liliana Solomon, directoarea Vodafone Romania - 80 de voturi
Anca Vlad, fondatoarea Grupului Fildas - 65 de voturi
Ellena Basescu, mezina familiei prezidentiale - 59 de voturi



Sursa: stiri.rol.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioan 04 Apr, 2011 00:06 E o entitate ferminina placuta ca tot unitar. Nu are ceva extraordinar, care sa reprezinte etalon in materie, dar este una din cele mai reusite combinatii de elemente fizice si intelectuale care sa o propulseze in partea de sus a scarii societale. Ar putea deveni, fara a spune ceva nou,( cred) primul presedinte- femeie al Romaniei. Si nu cred ca ar fi deloc rau; ar avea forta si inteligenta necesara sa conduca acesta tara, mai bine decat mentorul ei de cateva luni, Traian Basescu. Oriunde si oricand ar fi venit pe lume, ar fi avut un parcurs asemanator. Poate fi comparata cu regina re-feciorita a englezilor!