Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea a fost adusă în cătuşe la ICCJ, repetând gestul de a duce mâna la nas

ro

11 Feb, 2015 13:56 1654 Marime text
Elena Udrea a fost adusă, astăzi, din arest la instanţa supremă, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul Microsoft, la intrarea în sediul ICCJ aceasta repetând gestul de a duce mâna la nas, pe care l-a făcut şi în plenul Camerei Deputaţilor.

Fostul ministru a făcut gestul controversat cu degetul la nas şi luni, în Parlament, în timpul şedinţei în care deputaţii urmau să dea votul pe cererile DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi de arestare care o vizau.



Elena Udrea a explicat, ulterior, pe Facebook gestul său: „Văd că gestul meu Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că “.

Presa a scris după gestul din Parlament, când Elena Udrea şi-a atins nara dreaptă cu degetul în două rânduri, că acest semn ar putea fi asociat limbajului mafiot.

Antena 3 a transmis luni imaginile cu gestul Elenei Udrea, titrând „Udrea, gest mafiot la finalul discursului".

În limbajul mafiot există diferite versiuni de interpretare a unui astfel de gest, el reprezentând fie o ameninţare fie un avertisment.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii