Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. A curs cu amenzi la cluburile Fratteli, LUV, Breeze şi Etiquette (galerie foto)

ro

22 Jan, 2017 11:12 4899 Marime text


Ca urmare a incendiului devastator din noaptea de vineri spre sâmbătă, care a mistuit tot clubul Bamboo din Capitală, reprezentanţii Inspectoratului pentru SItuaţii de Urgenţă din mai multe zone ale ţării au început, din nou, controalele în localuri. Spre exemplu, A
în scopul prevenirii unor evenimente neplăcute, în perioada 21-22 ianuarie, a.c., ISU Prahova  a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci.

La activităţile derulate în general după ora 23.00 au participat, împreună cu pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie), şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă, astfel de controale au fost efectuate şi în Constanţa.

UPDATE 11.30

În urma acţiunilor derulate de ISU Dobrogea în Constanţa, reprezentanţii instituţiei au depistat mai multe nereguli în localurile din municipiu. 

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situaţiilor de urgenţă, în perioada 21-22 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi.La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.

Astfel, în acest interval s-au executat controale la 4 (patru) operatori economici din categoria cluburi, unde au fost constatate 32 deficienţe.

În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale (23 avertismente şi 8 amenzi), în cuantum de 18.000 lei. Deficientele constatate nu s-au incadrat in prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor determinate de incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu. Pentru cele patru obiective controlate nu s-a solicitat si nu s-a obtinut autorizatia de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat opt acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu; - preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Dobrogea. 

Noaptea trecută, au fost verificate două cluburi din zona străzii Rascoala din 1907 (Fratteli şi Etiquette), unde s-au aplicat cate două sancţiuni în cuantum de cate 3500 lei , la unul două avertismente, iar la celălalt trei avertismente .                       
Un alt local se află în zona Dacia (Club Luv) şi a fost sancţionat cu două amenzi în cuantum de 7500 lei şi 15 avertismente. Cel de-al patrulea este situat pe strada Stefan cel Mare (club Breeze), unde s-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3500 lei si trei avertismente. 

Ion Budi, managerul Clubului Luv, a confirmat controalele şi amenzile primite de localului pe care îl conduce. 

 „Toată lumea primeşte amendă când este vorba de controale. Noi am fost găsiţi cu mici nereguli, amenda este una normală, însă clubul este pregătit în preporţie de mai mult de 95% să îşi desfăşoare activitatea. Nu este vorba de o amendă mare”, a declarat Ion Budi.

Marian Bentu, managerul localului Breeze, a confirmat, de asemenea sancţiunile aplicate de reprezentanţii ISU Dobrogea. 

Este adevărat că s-au găsit mici nereguli la noi, dar am făcut tot posibilul să le remediem. A fost vorba de o masă, care nu se afla tocmai într-un loc potrivit, plus alte acte pe care nu le aveam la noi. Legea este lege şi ne-am conformat”, a declarat Marian Bentu.

Reprezentantii cluburilor Fratteli şi Etiquette nu au putut fi contactaţi. 
 


Sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii