Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dorim să promovăm proiectele de tradiție ale ligii” Liga Studenților din Universitatea Maritimă are o nouă conducere

ro

10 Jun, 2014 17:57 1956 Marime text
Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa avut ieri Adunarea Generala pentru stabilirea noului Birou de Conducere.

Pentru funcția de Președinte a fost ales George Albina-Dumitru, student al Facultății de Navigație și Transport Maritim și Fluvial anul III, care în mandatul precedent ocupase functia de Vicepreședinte.

Tot în cadrul alegerilor a fost ales pentru funcția de vicepreședinte Cristian Tataru, iar ca Secretar General Radu George.

Ca Directori de Departamente au fost aleși următorii studenți: Halic Alexandru (Departamentul Proiecte), Draghici Eusebiu (Departamentul IT), Iercosan Patricia (Departamentul Resurse Umane), Stanciu Cristina (Departamentul Relatii cu Publicul), Nicolae Claudiu (Departamentul Social), Stanciu Ionut (Departamentul Educational), Radu Vasile (Departamentul Financiar), postul de Cenzor fiind ocupat de Theodor Retevoi.

„Principala prioritate a Ligii Studentilor din Universitatea Maritimă Constanța va fi în continuare reprezentarea studenților UMC. De asemenea, dorim să promovăm proiectele de tradiție ale ligii, dar și pe cele noi cum este proiectul din aceasta vară - Maritime Summer University. Prin acest proiect dorim să aducem 20 de elevi din țară în Universitatea Maritimă din Constanța pentru a experimenta viața de student pentru ca apoi aceștia să aleagă cursurile UMC când vor termina liceul”, a declarat noul Președinte LSUMC George Albina-Dumitru.

„La începutul anului 1990, un grup masiv de studenţi saturaţi de politicile Academiei Navale, cu lideri dezinvolţi şi încărcaţi cu foarte mult „tupeu” au ocupat cu forţa clădirea hotelului partidului şi au declarat „Noi de-aici nu plecăm, aici vrem să facem marină civilă!”. Apoi lor li s-au alăturat şi profesori. Aşa studenţii au dat viaţă Institutului de Marină Civilă. Acesta a fost primul dar şi cel mai important pas pe drumul pe care astăzi se află Universitatea Maritimă. De-a lungul celor 24 de ani, fie că a existat riscul desfiinţării, evaluări ale Ministerului, negocieri pentru Brevet sau recunoştinţă la nivel mondial, Liga Studenţilor a luptat de-a lungul timpului alături de Rectori şi Decani pentru supravieţuirea şi dezvoltarea Universităţii Maritime”, se menționează într-un comunicat de presă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii