Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi români s-au dat drept polițiști pentru a jefui niște danezi

ro

10 Aug, 2015 16:33 1432 Marime text
Mai mulţi turişti străini din Copenhaga au fost jefuiţi de aproximativ 45.000 de coroane daneze de doi români care pretindeau că sunt poliţişti, titrează site-ul publicaţiei ”The Local”.
Potrivit poliţiei, infractorii români s-au prezentat drept ofiţeri civili şi au folosit un însemn străin sau fals al Poliţiei pentru a convinge turiştii că au încălcat legea şi că trebuie să plătească o amendă în bani lichizi. Alte variante ale înşelăciunii presupuneau ca infractorii să le ceară turiştilor paşapoartele şi banii sau cardurile de credit şi codurile PIN, după care să fugă cu acestea. Practic, ei au încercat să profite de faptul că mulți turiști nu cunosc regulile din țară și acest gen de infractori profită de acest lucru.
Cei doi bărbaţi români, în vârstă de 36 respectiv 52 de ani, au fost arestaţi sâmbătă lângă unul dintre cele mai frecventate obiective turistice daneze (parcul de distracţii Tivoli Gardens) şi aveau asupra lor o sumă de aproximativ 45.000 de coroane (6.000 de euro), în valute diferite. Ei au fost recunoscuţi de un recepţioner de la un hotel din apropiere. Haider a spus că poliţia deţine fotografii ale ofiţerilor-escroci, realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, şi că a primit informaţii de la mai mulţi turişti, care au condus către cei doi bărbaţi.
Cei doi români sunt acuzaţi de fraudă şi de uzurparea funcţiei publice, riscând o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.


sursa foto: The Sims Game
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii