Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesizarea DNA în cazul Victor Ponta a ajuns la Camera Deputaţilor "Doar Parlamentul mă poate demite"

ro

05 Jun, 2015 14:11 1060 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a transmis vineri, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia din fruntea Guvernului, că respectă poziția pubilcă a șefului statului, dar că a fost numit în funcție de Parlament și doar Parlamentul îl poate demite.
 
”Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pt societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și a cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatura și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pt noi toți!”, a transmis premierul printr-un mesaj postat pe Facebook.
 
În acelaşi timp, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că a primit de la procurorul general sesizarea cu privire la deputatul Victor şi a convocat Biroul Permanent al Camerei la ora 17:00.
 
"Am primit de la procurorul general sesizarea cu privire la domnul deputat Victor Ponta, prim-ministru al României, am convocat pentru ora 17.00 Biroul Permanent, pentru a stabili procedurile conform regulamentului", a anunțat preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Potrivit DNA, Victor Ponta este urmărit penal şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii