Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimis în judecată pentru evaziune fiscală

ro

15 Jul, 2014 14:03 2177 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Focşa Cosmin, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată;
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada aprilie 2005 – septembrie 2007, inculpatul Focşa Cosmin, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a firmei a unui număr de 138 facturi fiscale ce nu atestau o situaţie de fapt reală. În urma verificărilor fiscale încrucişate s-a constatat că societățile emitente ale facturilor erau firme fantomă iar, achiziţiile cerealelor evidenţiate ca vândute au fost făcute de la persoane fizice, în scopul deducerii taxei pe valoarea adăugată şi reducerii impozitului pe profit.
 
Prin această modalitate inculpatul s-a sustras de la plata unor obligaţii fiscale datorate bugetului consolidat al statului în valoare de 6.893.316,56 lei din care 3.742.092,61 lei reprezintă taxa pe valoarea adăugată şi 3.151.224,95 lei impozit pe profit. În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpatului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii