Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcţiile judeţene de Sănătate Publică vor fi desfiinţate şi transformate în 8 direcţii regionale

ro

07 Mar, 2013 17:09 1961 Marime text
Restructurarea aparatului birocratic din Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene este una dintre soluţiile Ministerului Sănătăţii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii.

Mai multe surse din aparatul administrativ al sistemului sanitar şi din Ministerul Sănătăţii au confirmat că cele 42 de DSP-uri vor fi transformate în 8 direcţii regionale. Aproape jumătate din personalul actual al DSP-urilor va fi disponibilizat.

O parte din personalul angajat în cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică va fi transferat la consiliile locale şi judeţene care au atribuţii în domeniul medical sau va asigura funcţionarea celor 8 noi direcţii de sănătate publică regionale. Aproape jumătate din personalul actual al DSP-urilor judeţene va fi disponbilizat.
Unul dintre obiectivele propuse guvernului României într-un raport detaliat al Băncii Mondiale (analiza sectorială a sistemul medical românesc - 2011) a fost "schimbarea rolului Direcţiilor de Sănătate Publică". Specialiştii Băncii Mondiale considerau că rolul de control şi supraveghere al DSP-urilor judeţene este "prea slab".

Susra AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nedumerit 08 Mar, 2013 09:17 asta seamana a regionalizare fortata!cetatenii nu mai au un cuvant de spus?