Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii noi despre subofițerul suspectat că și-a ucis iubita la coafor. Ce spune MApN. Despre ultima testare psihologică

ro

24 Jan, 2018 06:17 7610 Marime text


Militarul acuzat că şi-ar fi omorât concubina într-un coafor din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa, este angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2009 şi a avut până acum un ”comportament normal”.

El a trecut cu bine de ultima testare psihologică în octombrie 2017, este divorţat şi are doi copii.

A fost reținut după ce s-a predat la Poliţie, fiind suspendat din funcţie de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).
 
Plutonierul Florin Oprea, specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgovişte, a fost arestat marţi după ce s-a predat la sediul Poliţiei Titu.
 

"Subofiţerul este angajat al MApN. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente.

A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis.

Militarul este divorţat şi are 2 copii. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate", se arată în comunicatul armatei.


Ministerul anunţă că instituţia militară va colabora cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanţelor producerii acestui tragic eveniment.
De asemenea, MApN anunţă că bărbatul a fost suspendat din funcţie.

"În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofiţerul va fi suspendat din funcţie pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanţele judecătoreşti. Pe perioada suspendării din funcţie, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naţionale", mai anunţă Ministerul.
 
Totodată, MApN anunţă că, potrivit legii, „cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcţii, se trec în rezervă începând cu data suspendării".
 
Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, şi-a urmârit, marţi după-amiază, concubina până la un coafor din localitatea Titu, a intrat după ea şi a înjunghiat-o.
 
Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost transportată la spital, dar nu a putut fi salvată şi medicii au declarat decesul.
 
Militarul, originar din localitatea Lunguleţu, trăia de mai mult timp cu tânăra în concubinaj, cei doi având împreună un copil minor.
 
Sursele judiciare au precizat că recent între cei doi au apărut neînţelegeri.
 
După comiterea faptei militarul s-a predat la Poliţie, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar care a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru infracţiunea de omor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii