Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Descinderi la foştii şefi ai UCM Reşiţa

ro

17 Dec, 2013 08:08 1868 Marime text
Procurorii DNA au descins, în această dimineaţă la locuinţele a mi multor şefi ai UCM Reşiţa, printre care şi la Adrian Chibuţiu, fostul preşedintele-director al grupului de firme cu acelaşi nume, potrivit româniatv.
Totodată, potrivit pressalert.ro, procurorii DNA Timișoara au descins, în această dimineață, la locuințele lui Adrian Chebuțiu, fostul președinte al UCM Reșița și ale lui Adrian Preda, fostul director executiv al celei mai vechi unităţi industriale din România, înfiinţată în 1771 şi care acum este specializată în producţia de motoare şi turbine. Conform primelor informații, cei doi sunt anchetați pentru modul în care au devalizat UCM Reșița în perioada în care au administrat-o.
Pressalert.ro mai spune că procurorii și polițiștii DNA Timișoara împreună cu mascații Jandarmeriei au descins în locuința lui Chebuțiu din Giroc și a lui Preda. De asemenea, în paralel se fac percheziții și în mai multe locații din Reșița. Prejudiciul în acest dosar este de peste 60 de milioane de lei, aceștia fiind acuzați de evaziune fiscală, abuz în serviciu, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
POZITIA OFICIALA A DNA:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara desfășoară cercetări într-o cauză penală privind infracțiuni de evaziune fiscală, deturnare de fonduri, abuz în serviciu, spălare de bani, asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni.
În cursul dimineții au loc 8 percheziții în locaţii din judeţele Timiş şi Caraş Severin.
Prejudiciul estimat în cauză depăşeşte suma de 10 milioane euro.
La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.
La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.







Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii