Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputat PSD, amendat penal cu 2.000 de lei pentru că şi-a angajat fiul la Parlament

ro

23 Mar, 2015 13:39 1174 Marime text
Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost condamnat de instanță supremă pentru conflict de interese, judecătorii aplicând în cazul sau o amendă penală de 2.000 de lei, pentru că și-a angajat fiul la biroul său parlamentar, în perioada 2009-2012, potrivit Hotnews.ro.
 
Decizia luată de Înaltă Curte de Casație și Justiție poate fi contestată, atât de parlamentar, cât și de procurori.
 
Pe data de 7 ianuarie 2014, deputatul PSD a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție (PICCJ), pentru conflict de interese.
 
„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pâslaru Florin Costin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese", se arată într-un comunicat al Înaltei Curți, potrivit Hotnews.ro.
 
Conform procurorilor, Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil și ulterior a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă prin care fiul sau a fost angajat, în perioadă 2009-2012, în cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputaților.


Sursa: Hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii