Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie a Asociaţiei Islamice din China în vizită la Muftiatul Cultului Musulman din România

ro

21 Apr, 2015 15:51 2271 Marime text
O delegaţie a Asociaţiei İslamice din China efectuează o vizită de patru zile în România, în perioada 22-26 aprilie 2015, la invitaţia Muftiatului Cultului Musulman din România.

Vizita reprezentanţilor Asociaţiei Islamice din China, în România, survine deplasării făcută în toamna anului trecut în Republica Populară Chinezǎ, de delegaţia Muftiatului Cultului Musulman din România, condusǎ de muftiul Muurat Iusuf.

Oaspeţii chinezi vor fi întâmpinaţi miercuri de muftiul Muurat Iusuf şi de reprezentanţii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR) şi ai Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), urmând să aibă întrevederi la Bucureşti cu reprezentanţi ai Guvernului României, ai Secretariatului de Stat Pentru Culte şi ai Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Referitor la vizita confraţilor musulmani chinezi, muftiul Muurat Iusuf a declarat că se doreşte intensificarea relaţiilor de colaborare pe plan religios, participarea reciprocǎ la manifestǎri cultural-ştiinţifice interne şi internaţionale bilaterale, prin intermediul cărora, în funcţie de context, vor fi transmise mesaje de pace, de unitate, respect faţǎ de populaţia majoritarǎ şi de combaterea extremismului religios, membrilor comunitǎţilor religioase pe care le slujesc.

„Vom încuraja, de asemenea, schimbul de materiale cu caracter religios cum ar fi cǎrţi, reviste, broşuri, etc. care asigurǎ promovarea valorilor religioase tradiţionale ale comunitǎţilor noastre şi sperăm să ajutăm la construirea de noi punţi şi intensificarea relaţiilor economice între oamenii de afaceri musulmani din cele două state, în sprijinul comunitǎţilor locale musulmane, cu probleme sociale” – a precizat şeful Cultului Musulaman din România, Muurat Iusuf.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii