Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 aprilie Cărţile de identitate biometrice vor înlocui buletinele actuale

ro

20 Mar, 2014 11:14 2765 Marime text
S-a stabilit: de la începutul lunii aprilie se vor elibera noile buletine cu cip. Schimbarea de la forma actuală la această formă de identificare are scopul de a asigura o mai mare siguranţă a datelor în cazul tentativei de falsificare.
 
Astfel, datele care vor rămâne vizibile sunt aceleaşi ca şi cele existente în prezent: numele titularului, datele de identificare, poza şi adresa de domiciliu şi semnătura olografă sau semnătura în original a titularului.  În plus vor fi incluse datele biometrice ale titularului – imaginea facială şi imaginile impresiunilor (amprentelor) a două degete, certificate şi certificate calificate.

Memoria ce va fi inclusă în cip va avea trei zone: zona de date cu caracter personal, zona de date biometrice şi zona de certificate şi certificate calificate care permite identificarea titularului în mediul electronic. De menţionat faptul că accesul la zona biometrică se face numai pe baza unor certificate digitale eliberate de statul român.

Tehnologia folosită pentru noile cărţi de identitate va avea la bază un cip cu dublă interfaţă, iar accesul la datele electronice se va face doar în condiţiile în care se autorizează citirea acestora. Crearea unei semnături digitale se va putea face doar printr-o nouă validare din partea titularului, prin folosirea unui număr personal de identificare.

Tehnologia contactless cip inteligent foloseşte măsuri de protecţie avansată pentru a apăra titularul în cazul unei tentative de duplicare a informaţiilor sau folosire neautorizată a datelor personale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii