Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 mai Peste 200 de oameni vin cu bicicleta în Vama Veche

ro

31 Mar, 2016 15:33 1912 Marime text
 
Au mai rămas doar câteva zile până la minivacanţa de 1 mai, o perioadă mult aşteptată de toţi românii, deoarece în acest an coincide cu Paştele, sărbătorit de creştin-ortodocşi. În acest sens, un apel pe o reţea de socializare invită bucureştenii să pedaleze din oraşul lor şi până în Vama Veche, mai exact, 400 de kilometri.
 
 
Lungimea traseului și dificultatea acestuia recomandă ca participanții să aibă ceva experiență, iar bicicleta să fie în condiții corespunzătoare pentru pedalatul pe o astfel de distanță, să nu prezinte probleme tehnice, adică necesită o pregătire adecvată a acesteia înainte de plecarea în veloexpediție, mai ales că traseul presupune ieșirea din țară, de unde mai greu găsești soluții de întoarcere în cazul unui defect tehnic major.

Evenimentul adresat bicicliştilor, iniţiat de către ONG-ul Velo Friends,  se va desfăşura  în perioada 29 aprilie -2 mai 2016. Traseul are o lungim de 400 de km, cu vreo 2500 de metri diferență de nivel.  Cei interesaţi se vpr întâlni pe data de 29 aprilie, ora 16.00, în parcul Izvor din Bucureşti.

Iată şi programul:

Prima zi (29 aprilie):
- traseu: București (Parcul Izvor) - Sărulești Gară - Valea Argovei, (aproximativ 75 km, diferență de nivel de vreo 300 de metri);
- masa: catering de la restaurantul "La Partid";
- cazare: campare pe malul bălții Mostiștea.

A doua zi (30 aprilie):
- ora de plecare: 09.00; 
- traseu: Valea Argovei - Călărași - Silistra - Aleksandria (Bulgaria), (aproximativ 140 de km, diferență de nivel de vreo 1000 de metri);
- masa: la restaurantul "La Sălcii" din Călărași;
- vom traversa Dunărea cu fery-boat-ul la Chiciu, lângă Călărași către Silistra (gratuit);
- cazare: campare lângă mânăstirea de lânga Aleksandria (în noaptea de Înviere).

A treia zi (1 mai):
- ora de plecare: 09.00;
- traseu: Aleksandria - Dobrich - Balcic - Kavarna - Dalboka - Cap Kaliakra - Tyulenovo,  (aproximativ 140 de km, diferenta de nivel de vreo 1000 de metri);
- masa: restaurantul de la Dalboka, pe malul mării;
- cazare: campare pe malul mării în Tyulenovo.

A patra zi (2 mai):
- ora de plecare: 10.00;
- traseu: Tyulenovo - Krapeț - Vama Veche - Mangalia (vreo 55 km, diferență de nivel de vreo 300 de metri);
- masa: la restaurant în Krapeț;
- Mangalia - București Nord, tren Regio Express RE12804, 17.49 - 23.46, preț bilet aproximativ 40 lei + 5 lei biletul pentru bicicletă.


Iniţiatorii evenimentului recomandă participanţilor să aibă asupra lor apă și câteva alimente şi echipamentul de campare. Până în acest moment şi-au confirmat prezenţa peste 200 de oameni.

Sursă foto: metropotam.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii