Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuvântul Brexit, introdus în dicționarul Oxford

ro

15 Dec, 2016 18:11 2598 Marime text
Cuvântul Brexit a fost introdus în Oxford English Dictionary (OEd), fiind considerat un termen de referință pentru evoluția limbii engleze, transmite AFP.

Dicționarul definește Brexit drept „retragerea (propusă a) Marii Britanii din Uniunea Europeană și procesul politic care îi este asociat”. Etimologia acestui cuvânt unifică printr-o contracție cele două cuvinte British și Exit, amintind de apariția în februarie 2012 a neologismului Grexit, inventat de doi economiști de la un concern american financiar pentru definirea riscului de excludere a Greciei din zona Euro. Printre utilizatorii marcanți ai acestui cuvânt, dicționarul evocă fraza devenită celebră a șefei conservatoare a cabinetului Marii Britanii Theresa May, care a spus „Brexit înseamnă Brexit”, notează Agerpres.

De menţionat că printre alte cuvinte introduse de dicționar în luna decembrie figurează YouTuber, pe care OED îl definește drept un utilizator regulat al platformei online de videoclipuri YouTube, în mod special cineva care realizează sau care apare în videoclipuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii