Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă a SUA Se va decide dacă homosexualii se pot căsători pe teritoriul întregii ţări

ro

17 Jan, 2015 21:20 1497 Marime text
 
Potrivit Mediafax, Curtea Supremă a anunţat vineri că va decide anul acesta dacă membrii cuplurilor de acelaşi sex se pot căsători pe teritoriul Statelor Unite, deschizând astfel calea unei decizii istorice în legătură cu unul dintre subiectele cele mai controversate din societatea americană.

Constituţia americană garantează posibilitatea de a se căsători cuplurilor de acelaşi sex la fel ca celor de sex opus? Aceasta este întrebarea pe care şi-o va adresa, la sfârşitul lui aprilie, cea mai înaltă jurisdicţie din ţară. Ea va răspunde la această întrebare la sfârşitul lui iunie, într-o decizie care va fi fără îndoială cricială, din cauza aplicabilităţii la nivel naţional, informează Mediafax.

Secretarul Justiţiei Eric Holder a dat asigurări că Guvernul „va îndemna Curtea Supremă să facă din căsătoria pentru toţi o realitate pentru toţi americanii".

„Mariajul gay este în drum către Curtea Supremă. Să facem zgomot! Manifestaţi-vă, povestiţi-vă povestea! Meritaţi dreptate!", a declarat Lady Gaga într-un mesaj postat pe Twitter.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii