Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu afaceri în judeţul Constanţa Cea mai bogată femeie din România a pierdut jumătate din avere

ro

31 Dec, 2013 06:33 2423 Marime text
Dacă în urmă cu doi ani cea mai bogată româncă avea o avere care se apropia de jumătate de miliard de euro, în ultimele 12 luni averea acesteia a scăzut la jumătate.
Averea celei mai bogate românce, Veronica Guşe de Drăgan, 40 ani, a scăzut de la 400 -450 milioane euro în 2012, la 260-280 milioane euro în 2013. 

Veronica Guşe de Drăgan şi-a început ucenicia în afaceri ţinându-l de mână pe Iosif Constantin Drăgan, cu mai mulţi ani în urmă. După moartea întemeietorului afacerii cu gaz, prima grija a celeia care îi plăcea să i se spună Doamna Miliard a fost să rebranduiască afacerea Butan Gas, chiar dacă veniturile sale sunt în scădere de la an la an. 
Cea de a doua ramură de activitate a holdingului, pe lângă cea de baza din domeniul distribuţiei de GPL, vizează energiile regenerabile. Grupul deţine Verowind, cu activităţi pe piaţa energiei eoliene. Prin societatea Romconstruct Top, grupul Veroniki a construit la Constanţa un parc eolian cu o capacitate instalată de 25 MW. Investiţia a fost realizată cu fonduri proprii în valoare de 45 de milioane de euro şi cu fonduri europene de circa 27 milioane de euro. Compania mai deţine un parc fotovoltaic în Sicilia. Veroniki Holding include printre altele Butan Gas, Fundaţia Drăgan, tipografia Fed Print, Fundaţia General Ştefan Guşă, editura Nagard, radioul Nova FM, clinica medicală Veroniki Life şi galeria de artă Veroniki Art.
Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii