Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corpul de Control al Ministrului Educaţiei analizează situaţia de la Universitatea „Ovidius".

ro

09 Sep, 2013 09:35 2341 Marime text
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţie Naţionale, o echipă a Corpului de Control al ministrului se va deplasa la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii „Ovidius".

„Ministerul Educaţiei Naţionale a decis revocarea doamnei Gabriela Stanciu din funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius" din Constanţa şi, de asemenea, încetarea exercitării temporare a atribuţiilor de rector al acestei universităţi.

Deciziile MEN, aprobate prin ordin de ministru, îşi produc efectele începând cu data de 5 septembrie şi au ca temei Ordonanţa nr. 9/P/2013 emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Secţia de Combatere a Corupţiei a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care au fost dispuse o serie de măsuri împotriva doamnei Gabriela Stanciu.  În completarea acestei decizii, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat vineri, 6 septembrie, numirea domnului profesor universitar Ion Bordeianu în funcţia de ordonator de credite al Universităţii „Ovidius" din Constanţa.
Atât în cazul numirii doamnei Gabriela Stanciu, cât şi a domnului Ion Bordeianu, Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de deciziile Senatului universitar, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitară. În acest context, precizăm faptul că desemnarea iniţială a doamnei prorector Gabriela Stanciu cu mandatul de a exercita atribuţiile de ordonator de credite până la încetarea cauzelor care conduc la imposibilitatea exercitării atribuţiilor de actualul titular al funcţiei, a fost decisă prin vot, în data de 1 august, de Senatul universităţii constănţene. Ministerul Educaţiei a mai hotărât şi deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educaţiei Naţionale la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii „Ovidius"”, se spune în comunicat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii