Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestația lui Sorin Oprescu se judecă astăzi

ro

14 Sep, 2015 07:59 1273 Marime text
 
Curtea de Apel București va judeca astăzi contestația primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instanței de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită, potrivit Agerpres.
 
Magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă pe data de 7 septembrie, a lui Sorin Oprescu.
 
 Cum decizia nu este definitivă, primarul a făcut contestație.
 
Sorin Oprescu a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
De asemernea, în același dosar, au fost reținuți Mircea Octavian Constantinescu, director în cadrul Primăriei Municipiului București, fostul șofer al primarului, Stanca Cristian, șefii Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești”, Florin Șupeală și Ruxandra Petroi Avasiloae, precum și omul de afaceri Claudiu Bengalici. Și aceștia au primit mandate de arestare preventivă.
 
Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, și Romeo Albu au fost plasați în arest la domiciliu.
 
Vă reamintim că, potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului. Conform aceleiași surse, sâmbăta trecută, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși.





Sursa foto: jurnalistii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii