Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii s-au debarasat de peste 5 tone de deșeuri

ro

14 Apr, 2014 22:32 2228 Marime text
Companiile Polaris M Holding și Gremlin au organizat, în perioada 11 - 12 aprilie, campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sub sloganul „Hai să facem împreună curățenia de primăvară!”.
Potrivit organizatorilor, în cadrul acțiunii, accentul a fost pus pe conștientizarea cetățenilor asupra necesității colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Cele 5.217 kg de deșeuri colectate pe durata celor două zile demonstrează că mesajul acestei campanii și-a atins ținta și că populația a înțeles că un comportament responsabil față de mediu presupune colectarea în vederea reciclării a deșeurilor de echipamente electrice si electronice.
Alături de posibilitatea de a preda echipamentele electrice și electronice vechi sau uzate la unul dintre cele 5 centre de colectare deschise permanent, populația a avut la dispoziție și numărul de telefon 0757.777.097 pentru a solicita preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau grele.
În cadrul campaniei, fiecare cetățean care s-a debarasat de un deșeu electric sau electronic a primit drept premiu instant o mătură și un bilet la tombolă. Premiile oferite de organizatori, prin tragere la sorți, i-au făcut fericiți pe următorii deponenți:
Naidin Anca Mihaela – Aspirator de mână;
Rancichi Mircea – Mop cu aburi;
Grigore Sorin Andrei – Aspirator fără sac;
Caraman Sirma – Ședință de curățenie profesională la domiciliu.
În municipiul Constanţa funcţionează în permanenţă cinci centre de colectare a deşeurilor provenind din echipamente electrice şi electronice. Constănţenii se pot debarasa de echipamentele electrice şi electronice uzate la următoarele adrese: șos. Mangaliei - zona complexului comercial Billa, str. Adamclisi - zona complexului Brotăcei, str. Cișmelei - intrarea spre Școala nr. 29, str. I.C. Brătianu - zona Complexului Cora, str. Unirii - Zona Complex Adivin.
Acţiunea desfăşurată sub sloganul „Hai să facem împreună curățenia de primăvară!” a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu și al organizațiilor colective Ecopoint și Recobat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii