Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea portuară mută protestele în faţa sediului Ministerului Transporturilor

ro

25 Mar, 2015 17:16 1434 Marime text
Având în vedere lipsa de răspuns a Ministerului Transporturilor la toate problemele comunității portuare, aduse la cunoștință reprezentanților Ministerului în numeroase rânduri, printr-o serie de memorii, memorandumuri, scrisori, cele două organizații reprezentative la nivelul sectorului de activitate „Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe“, care au și inițiat protestele din 9 martie, vor merge în cursul acestei săptămâni la București.

Operatorul Portuar, cât și Federația Națională a Sindicatelor Portuare (FNSP) se vor prezenta astfel, în fața ministrului Transporturilor, condus în prezent de Ioan Rus, solicitându-i acestuia accelerarea acțiunilor inițiate cu scopul de a reglementa problemele de pe platforma portuară.

„Atragem atenția că aceste probleme i-au fost aduse la cunoștință încă de la data numirii sale, iunie 2014, însoțite de o serie de propuneri de soluționare. Până în acest moment, nu a existat nici o acțiune concretă în acest sens“, se arată într-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa.

Cele două Organizații consideră în continuare „imperios necesare schimbări structurale complete în ceea ce privește conducerea CN APMC - din cauza managementului defectuos, a lipsei de profesionalism și a faptelor cu caracter penal, acesta fiind primul pas în vederea stabilirii unei căi de dialog pentru rezolvarea ulterioară a tuturor problemelor privind, încheierea contractelor de subconcesiune, a contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, privind politica tarifară, transparența în exploatarea domeniului portuar și Master Planul Portului Constanța“.

De asemenea, comunitatea portuară consideră că Ministerul Transporturilor este singura autoritate în măsură să remedieze urgent aceste probleme, în virtutea calității sale de acționar majoritar în cadrul CN APM SA și își manifestă totodată speranța că, manifestările publice să nu reprezinte în viitor singura modalitate prin care organismele abilitate vor conștientiza importanţa unor astfel de decizii.

În consecință, „Operatorul Portuar și Federația Națională a Sindicatelor Portuare vor întreprinde în continuare orice demersuri necesare în scopul adoptării tuturor măsurilor legale pentru intrarea în normalitate, pentru respectarea intereselor legitime ale tuturor celor implicați în activitatea portuară și pentru evitarea unei crize naționale, prin afectarea și a altor ramuri industriale importante interconectate cu activitatea portuară“, conchide comunicatul citat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii