Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciocnirea galaxiilor! Iată ce se va întâmpla cu Pământul

ro

12 Jan, 2016 23:44 2540 Marime text
 
Experţii ruşi au calculat ce se va întâmplă cu Pământul peste patru miliarde de ani. În opinia lor, Calea Lactee va intră în coliziune cu galaxia Andromeda, ciocnirea fiind inevitabilă, scriu cei de la incomemagazine.ro.
 
Aceste lucururi au fost declarate de astrofizicianul Rashid Siunaev, care a completat cu faptul că că sistemul solar este parte componentă a Caii Lactee, preconizând că această coliziune se va produce după ce sistemul nostru solar îşi va accelera viteză.
 
Se pare că în momentul ciocnirii, pe Terra vor mai există oameni, dar, după coliziune, planetă albastră va fi aruncat dincolo de sistemul solar.
 
Omul de știință a mai precizat faptul că locuitorii Terrei vor fi puşi în faţă unor probleme majore şi imposibil de rezolvat, potrivit aceleiași surse. El crede că, scos de pe orbită lui obişnuită, Pământul se va lansa într-un zbor printre stele. Cum se va termină această călătorie este aproape imposibil de anticipat, spune expertul rus.
 
Rashid Siunaev  spune că ciocnirea celor două galaxii este inevitabilă, pentru că Andromeda, aflată acum la o distanţă de 2,5 miliarde de ani lumina, şi Calea Lactee evoluează una în întâmpinarea celeilalte, mai notează cei de la incomemagazine.ro.



Sursa foto: 9am.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii