Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţenii Republicii Moldova beneficiază, de astăzi, de regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană

ro

28 Apr, 2014 09:35 2442 Marime text
Cetatenii Republicii Moldova obtin de luni regim liberalizat de vize pentru calatorii in toate statele membre ale spatiului Schengen (plus Romania, Bulgaria, Cipru si Croatia), dupa aproape patru ani de negocieri, decizie a UE calificata drept una istorica de actuala guvernare pro-europeana de la Chisinau, care intentioneaza in scurt timp sa semneze si Acordul de asociere la UE, scrie Agerpres.

In acelasi timp, o mare parte din cetateni opteaza pentru aderarea tarii la Uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan si considera liberalizarea regimului de vize drept o actiune care nu ii va aduce prea mari beneficii.

Din 28 aprilie, cetatenii moldoveni vor putea calatori fara vize pe un termen de 90 de zile pe parcursul a sase luni in toate statele membre ale UE, cu exceptia Marii Britanii si a Irlandei, plus statele membre Schengen care nu fac parte din UE - Islanda, Norvegia, Elvetia si Liechtenstein. Acestia insa nu vor avea dreptul de munca, studii si reintregirea familiei. Vor putea beneficia de acest regim doar detinatorii pasapoartelor biometrice.
Sursa foto: www.jurnal.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii