Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai noi informații privind măsurile adoptate la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă

ro

06 Jan, 2017 15:36 2973 Marime text
 
Iată care sunt cele mai noi informații privind măsurile adoptate la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă .
 
- începând cu ora 21:00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa s-a activat şi a intrat în funcţiune Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor iar la sediile primăriilor de pe raza judeţului Constanţa a fost instituită permanenţa, începând cu ora 21:00.
-  s-a luat măsura constituirii a trei echipaje mixte compuse din doi paramedici şi personal de la RAJDP şi DRDP pentru intervenţia cu cele trei şenilate existente la nivelul judeţului Constanţa (Băneasa, Topraisar, Valea Dacilor).
Aspecte de interes operativ:
-   Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse, începând cu ora 06,00, pe raza judeţului Constanţa au fost închise circulaţiei publice toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene;
-    La ora 08,00 se activează codul roşu de vijelii şi ninsori
Pentru degajarea drumurilor şi acordarea de ajutor persoanelor din trafic aflate în dificultate, RAJDP acţionează pe drumurile judeţene cu 80 de utilaje şi 180 de angajaţi, iar angajaţii DRDP acţionează cu 68 de utilaje de deszăpezire şi 72 de oameni;
La ora 10,00, s-a solicitat intervenţia a 8 utilaje aparţinând Ministerului Apărării Naţionale;
Au fost semnalate 115 cazuri dintre care 73 de cazuri au fost rezolvate (113 autoturisme şi 271 persoane). În curs de soluţionare - 42 de cazuri (67 autoturisme, 93 persoane)
Au fost transportate la spital în condiţii de siguranţă 3 femei însărcinate şi 8 persoane care necesitau dializă 
Liniile de medie şi înaltă tensiune şi mai multe transformatoare care deservesc aproximativ 90 de localitaţi din judeţ şi câteva cartiere din municipiul Constanţa sunt afectate. În toate cazurile intervin 25 echipe de întreţinere;
Reamintim conducătorilor auto să respecte pe cât posibil recomandările facute de către autoritatile competente, referitoare la deplasarea cu autovehiculele pe perioada valabilitatii codurilor de vreme rea.
Precizăm că judeţul Constanţa se află sub avertizarea de COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului cu viteze la rafală 75-80 km/h, viscolind zăpada.
 
  ZIUA de Constanța vă prezintă situația drumurilor din municipiu, din județ și din Dobrogea. Citește aici toate informațiile legate de codul roșu de viscol!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii