Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul bolnavilor de cancer Un constănțean a câștigat în instanța un tratament medicamentos de 27.500 lei pe lună

ro

18 Jun, 2014 22:42 2936 Marime text
Un constănțean a povestit pentru Mediafax drama prin care a trecut cu fiul său, bolnav de cancer. Constănțeanul se numără printre cei care au dat statul în judecată pentru a primi medicamente. Este vorba de Robert Sebastian Ursache din Constanţa. Băiatul acestuia are 19 ani, iar în anul 2012 a fost diagnosticat cu cancer hepatic cu metastaze pulmonare şi peritoneale.

„Fiul meu a fost internat, până la majorat, la Spitalul Marie Curie, unde a făcut 30 de şedinţe de chimioterapie. După ce a împlinit 18 ani, a fost mutat la Fundeni, însă, din păcate, tratamentele nu au dat rezultate”, a menționat bărbatul.

Ulterior, Ursache a fost îndrumat să-şi ducă fiul la o clinică privată pentru a vedea ce medicament ar fi eficient. Familia băiatului a cheltuit pe tratamente şi analize aproape trei miliarde de lei vechi. Au fost şi la clinici din Israel, Austria şi Germania. „La ultima a fost bătaie de joc”, susține familia.

Tratamentul medicamentos pe care l-a câştigat Robert Sebastian Ursache pentru fiul său costă 27.500 de lei pe lună.

Culmea este că reprezentanții Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru unul dintre medicamentele solicitate de cei care au dat în judecată autorităţile există alternativă, oferită gratuit de producător pentru 137 de pacienţi. „Este surprinzător că medicii oncologi au preferat să trimită oameni bolnavi în instanţă, în loc să le ofere alternativa includerii gratuite în acest program. Poate nu au ştiut că există alternativă", au afirmat unele surse pentru Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii