Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cameron vs Farage. Premierul britanic atrage atenţia că ieșirea din UE ar însemna zece ani foarte grei

ro

12 Jun, 2016 16:57 2352 Marime text
Premierul britanic David Cameron a pus accentul atenția, astăzi, într-o emisiune politică la BBC, că "ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna un deceniu pierdut pentru Regatul Unit, în materie de creștere, de investiții, de cheltuieli sociale ". Cameron a atras atenția că în cazul în care britanicii vor opta pentru Brexit, la referendumul de la 23 iunie, vor fi zece ani în decursul cărora va trebui renegociat un contract comercial cu UE, ceea ce ar "seca energia guvernului și a țării".
 
În timp ce media ultimelor sondaje plasează la egalitate cele două tabere care se confruntă la acest referendum, premierul le-a cerut concetățenilor săi să voteze pentru menținerea în UE.
 

"Nu vă slăbiți țara fiind în interiorul UE. Dimpotrivă, o întăriți", a spus el, citat de Agerpres.

 
Unul dintre liderii taberei care susține ieșirea din UE și șef al partidului eurofob UKIP, Nigel Farage, susține, în schimb, că Marea Britanie trebuie să se desprindă "de un proiect care a eșuat".
 

"Oamenii s-au săturat de amenințările premierului și ministrului său de finanțe în privința consecințelor economice", a tunat Farage, în aceeași emisiune politică de la BBC, adăugând că Marea Britanie se va descurca foarte bine singură.

 
Potrivit extremistului Farage, principala preocupare a britanicilor este afluxul de imigranți proveniți din UE, permis de libera circulație a persoanelor în interiorul blocului comunitar.
 
Sunday Times publică un nou sondaj, realizat de Institutul YouGov, în care tabăra favorabilă ieșirii din UE conduce în intențiile de vot, având 43%, comparativ cu 42% pentru rămânerea în blocul comunitar. 11% se declară indeciși, iar 4% intenționează să se abțină. Ieri, un sondaj ORB plasa tabăra pro-Brexit în frunte, cu un avans de 10 puncte procentuale (indecișii fiind excluși).
 
Cu toate astea, în emisiunea BBC David Cameron s-a declarat optimist în privința rezultatului referendumului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii