Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu 1,5 milioane de euro DIICOT a destructurat un grup infracțional care acționa pe teritoriul Constanței

ro

12 Jun, 2014 18:04 2035 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) -  Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu polițiști specializați din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Constanța, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, au destructurat un grup infracțional organizat constituit în scopul obţinerii de beneficii financiare importante prin săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, care prin activitatea infracțională desfășurată a creat bugetului de stat un prejudiciu estimat de cel puțin 1,5 milioane de euro.

Conform probelor administrate în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2013, suspecţii  s-au constituit într-un grup infracţional organizat în scopul arătat mai sus.


S-a reţinut faptul că o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, care avea contract de ecologizare cu lichidatorii SC SIDERCA SA Călăraşi, vindea, fără documente legale, o mare parte a deşeurilor feroase provenite din tăierea activelor combinatului către două societăţi comerciale din municipiul Constanţa. Pentru a justifica provenienţa mărfii, acestea din urmă foloseau opt societăţi tip „fantomă” de pe raza judeţelor Constanţa şi Ilfov, care întocmeau facturi fictive de vânzare de deşeuri feroase.

Pentru a intra în posesia banilor proveniţi din infracţiunile comise, membrii grupului virau sume importante în conturile societăţilor fantomă, bani care apoi li se restituiau în numerar, direct sau prin intermediari, după ce erau retraşi din conturile bancare.

În data de 12.06.2014, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța împreună cu polițiști B.C.C.O. Constanța, sprijiniți de lucrători din cadrul IPJ Constanța-Serviciul de Intervenție și Acțiuni Speciale și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, au efectuat șase percheziții la sediile unor societăți comerciale și persoane fizice de pe raza municipiilor Constanța și Călărași. Au fost ridicate pentru cercetări sisteme informatice, documente contabile şi suma de 9.900 de lei.

De asemenea, au fost instituie măsuri asigurătorii asupra conturilor societăților și ale persoanelor fizice implicate.

Procurorii precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii