Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băsescu Nu declanşez acum un proces de referendum naţional

ro

03 Sep, 2013 19:47 1091 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu face o serie de declaraţii de presă, la Palatul Cotroceni.

„În momentul de faţă, sunt 7 cavaleri care au solicitat ridicarea Înaltei decoraţii lui Tokes.

În ceea ce priveşte poziţia României legată de Siria: se menţine aceeaşi - în această fază, România consideră că trebuie să aibă o atitudine prudentă. De ce prudenţă? Pentru că şi azi au fost cca 20 de solicitări de operaţiuni consulare la ambasada noastră de la Damasc.

În ceea ce priveşte scrisoarea primită azi de la Zgonea, care întreabă, foarte politicos, dacă declanşez procedura unui referendum pe exploatarea de la Roşia Montană. Nu am iniţiat un astfel de proces, l-am invocat ca o eventualitate. Apreciez că o dezbatere în parlament e de natură să clarifice foarte multe din semnele de întrebare pe care românii le au legat de acest proiect.

Nu voi lua o măsură care să împiedice sau să facă inutilă dezbaterea î Parlament. Ca atare, nu declanşez acum un proces de referendum naţional. Am precizat şi eventualitatea în care aş face-o: în cazul în care, în urma dezbaterilor din Parlament, societatea ar fi fragmentată pe tema Roşia Montană, în momentul în care aş primi legea la promulgare şi ea ar genera falii în societate, n-aş promulga legea înainte de organizarea unui referendum”



 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii