Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile, la control! Bogătașii, luați în vizor de Fisc

ro

22 May, 2014 20:46 1607 Marime text
Fiscul va extinde la nivel naţional controlul persoanelor fizice cu averi/venituri mari.

În fiecare judeţ vor fi întocmite, în intervalul 1 iulie - 30 septembrie, liste cu câte 50 persoane, totalul celor verificaţi dacă şi-au declarat corect veniturile urmând să se ridice la 2.000 de persoane.

Listele vor fi redactate de către compartimentele de verificare fiscală a persoanelor fizice din cadrul administraţiilor judeţene, potrivit Mediafax.

De la 1 octombrie vor începe verificările pe baza informaţiilor deţinute sau obţinute de Fisc cu privire la averile deţinute şi cuantumul impozitelor plătite.

Din București în toată țara

Acţiunea va începe în luna iulie fără municipiul Bucureşti, unde au existat deja astfel de verificări.
După finalizarea controalelor efectuate de Direcţia de Verificări Fiscale de la centru, pe un prim eşantion de 30 de persoane, selectat dintr-un grup lărgit de 300 de contribuabili‎ persoane fizice care au intrat în Programul de îmbunătăţire a conformării fiscale, Fiscul a identificat, într-o primă fază, 10 persoane din cele 30 care nu şi-au îndeplinit obligaţiile şi care vor fi supuse investigaţiilor suplimentare, scrie Mediafax.

Măsură convenită cu FMI

În cea mai recentă scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a inclus un paragraf în care afirmă că este hotărât să accelereze „progresele înregistrate în cadrul iniţiativei noastre privind Persoanele Fizice cu Averi Mari”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii