Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost sesizată și ANAF Averea lui Gabriel Oprea, verificată de ANI

ro

03 Apr, 2015 19:32 1358 Marime text
 
Averea vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne, senator și președinte al UNPR, va fi verificată de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, ca urmare a sesizării depuse de un avocat, care a decis să sesizeze și ANAF. 
  
„Va transmitem Adresă nr. 7293/G/II/18.02.2015 transmisă de Agenția Națională de Integritate cabinetului nostru de avocatură, prin care s-a decis demararea efectuării evaluării averii domniei sale în urmă sesizărilor formulate de către petent cu privire la existența unor grave inadvertențe și neregularități existente între Declarațiile de avere în perioada 2004-2014 depuse de vicepremierul Gabriel Oprea”, se arată într-un comunicat remis de avocatul Diana Monica Croitoru-Anghel, potrivit Ziare.com. 
  
 Aceasta a precizat pentru Adevărul că a depus mai multe sesizări la ANI cu privire la averea lui Gabriel Oprea, relatează Ziare.com. 
  
„Au fost vreo trei sesizări, plus o completare la o sesizare. Prima a fost depusă în ianuarie, iar aceasta datează din 18 februarie și a fost încununată de succes, pentru că s-a stabilit demararea procedurii de verificare a averii. O să depunem și o sesizare la ANAF, deși în urmă sesizării depuse către ANI, inspectorul Dan Dumitru Mantu mi-a spus că a procedat la trimiterea unei sesizări către ANAF. Am crezut că e de bună-credință, dar s-a dovedit că nu a existat nicio sesizare, deși a spus că a făcut-o", a precizat avocata, precizând că demersul are la bază „solicitarea unui client", relatează Ziare.com. 
 
În perioada menționată, 2004-2014, Gabriel Oprea a deținut două mandate de deputat și două de senator, declarațiile sale de avere putând fi consultate pe site-ul Senatului. 


Sursa: Ziare.com
Sursa foto: streetnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii