Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Operei Române din Iaşi cer demisia managerului Beatrice Rancea (video)

ro

30 Jun, 2013 07:57 2205 Marime text
Conflict la Opera Română din Iaşi! Mai mulţi angajaţi cer demisia şefei instituţiei, pe care o acuză de incompetenţă managerială şi că face angajări după bunul plac. O scrisoare plină de reproşuri la adresa lui Beatrice Rancea a ajuns şi pe masa Ministerului Culturii.
Conflictul de la Opera Naţională Română Iaşi a izbucnit la începutul acestui an. Tenorul Ricardo Nori, liderul unui sindicat format din 30 de oameni, o acuza încă de atunci pe Beatrice Rancea, managerul instituţiei, că face distribuţia în spectacole pe pile.
Recent, tenorul a trimis o adresă scrisă la Ministerul Culturii, prin care cere demiterea lui Beatrice Rancea. În scrisoare o acuză de atitudine dictatorială faţă de angajaţii pe care nu îi agreează, angajări pe pile şi marginalizarea artiştilor cu vechime în instituţie.
Scandalul a reapărut când, la cea mai recenta audiţie, tenorul, care urma să dea un examen în faţa unei comisii formate din specialişti din ţară şi din străinătate, s-a îmbolnăvit subit.
Reamintim că între anii 2005- 2007, Beatrice Rancea a fost director general al Teatrului Naţional din Constanţa.
Beatrice Rancea conduce Opera Română din Iasi din anul 2009, iar toate spectacolele organizate au avut priză la public, iar biletele s-au vândut în totalitate.

Video pe realitatea.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii