Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă complexă în cazul unui preot-profesor surprins în ipostaze indecente în timpul unei ore de curs. Cum a fost filmat preotul de un elev

ro

19 Jan, 2018 10:51 2054 Marime text
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu aşteaptă demisia preotului profesor de religie de la Copşa Mică, care este anchetat în prezent de cei de la Inspectorat, de Mitropolia Ardealului, Poliţie şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Adela Muntean.
 
"Din informaţiile pe care le avem de la Inspectoratul Şcolar, ştim că domnul profesor îşi redactează demisia. Încă nu există această demisie scrisă la Inspectoratul Şcolar Judeţean", a explicat Adela Muntean.
 
Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzele aduse profesorului preot după ce mama uneia dintre eleve a depus plângere.
 

"În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică", a anunţat IPJ Sibiu.

 
Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început o anchetă vineri şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.
 
În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.
 

"Noi facem ancheta. Am primit azi de la Minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput", a precizat ÎPS Laurenţiu Streza.

 
Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.
 
Din primele informaţii, un preot profesor de religie din Copşa Mică ar fi fost filmat în timpul unei ore de curs, fiind acuzat de elevul care a şi postat imaginile pe Youtube, că s-ar fi masturbat.

Sursa: Agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii