Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Analiza pagubelor înregistrate în agricultură din cauza secetei, la MADR

ro

16 Aug, 2015 13:31 1536 Marime text
 
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, se va întâlni mâine cu liderii organizațiilor reprezentative din sectorul agricol, pentru a discuta despre seceta din acest an și posibilitatea acordării unor despăgubiri, a anunțat, astăzi, ministerul de resort, informează Agerpres.

De asemenea, șeful MADR va prezenta și rezultatele privind producțiile obținute la culturile la care s-a finalizat recoltatul. Întâlnirea va loc la sediul instituției, începând cu ora 10,00, iar la finalul întâlnirii vor avea loc declarații de presa.

La finele lunii iulie, Federația Națională Pro Agro a solicitat Ministerului Agriculturii sprijin în vederea instituirii unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate de producătorii agricoli din sectorul vegetal din cauza condițiilor climatice nefavorabile din anul 2015.

Această solicitare a venit în contextul în care seceta pedologică și atmosferică instalată a condus la reducerea rezervei de apă din sol. Această situație va determina reducerea substanțială a producțiilor pentru culturile înființate în primăvara acestui an, generând fermierilor pierderi importante de venit.

Potrivit președintelui Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, producțiile de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui din acest an vor fi, pe ansamblu, mult mai mici față de anul trecut din cauza secetei, cea mai gravă situație întâlnindu-se în județele Vaslui, Bacău, Botoșani, dar și în sud-estul Banatului și în județul Olt.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: epitesti.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii