Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alerta pe Dunare Astazi, fluviul va atinge cel mai mare debit din istorie(VIDEO)

ro

02 Jul, 2010 12:09 2088 Marime text

La Tulcea şi în Deltă, Dunarea a inundat deja aproape 400 de case si i-a obligat pe locuitori sa circule numai cu barca. Zeci de oameni au fost evacuati si cateva sute au fugit in ultimul moment din calea viiturii. Cu totii au privit neputinciosi, cu inimile frante, cum tot ce a insemnat pentru ei "acasa" este spulberat de ape.

Localitatea Patlageanca, de exemplu, din judetul Tulcea pare pustie. Oamenii au plecat in graba, lasandu-si casele prada suvoaielor. Multi dintre ei s-au refugiat pe o insula de la marginea satului.

Prin aceeasi drama au trecut zeci de familii din zona. In localitatea Tudor Vladimirescu, oamenii se roaga sa inceteze ploile, ca sa-si vada de necazuri.

Intre timp, barcile pescaresti au ramas singura salvare, pentru ca altfel nu se mai poate circula.

Sunt aproape 300 de gospodarii inundate, iar pericolul inca pandeste. Pompierii au ramas pregatiti sa dea alarma pentru evacuare, daca apele dau iarasi navala.

Cele mai afectate zone din judetul Tulcea sunt Macin si Ceatalchioi unde barajele de rezistenta au cedat. Nici in orasul Tulcea situatia nu este mai buna. Apele Dunarii s-au infiltrat in digul de protectie si-au inundat faleza.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • petea 02 Jul, 2010 09:42 satu vulturu aflat pe bratul sulina care acum este pe jumatate inundat este izolat de o singura persoana care a concesionat toate foste-le ferme piscicole si care nu lasa apa sa-si urmeze cursul normal isi inalta digurile cu utilaje si noi cu lopeti si saci cu nisip,obstructioneaza apa ca sa nu -i intre in terenurile pe care le are si ineaca un sat intreg