Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, maşini electrice! În 2015 apare „bomba cu hidrogen“

ro

18 Nov, 2014 07:35 2004 Marime text
Mirai este noul vehicol SF cu care alimentezi tot ce ai în casă o săptămână întreagă. 2009 a fost un an comun în inventica pentru cei mai mari producători auto de pe Pământ. Mazda, Fiat, Audi, Nissan, VW si Mercedes se pregăteau deja pentru era Star Wars. Apăruseră primele concepte cu hidrogen. scrie stirileprotv.ro.

Părea ceva inexplicabil. Cum adică hidrogen şi cum functionează. Un mic aparat inteligent produce o reacţie între hidrogen şi oxigenul din aer în urma căreia se obţine curent pentru alimentarea unui motor electric. Maşina scoate pe ţeava de eşapament apă curată şi căldură, fără nici un pic de noxe. Mazda 5 Hydrogen era cel mai avansat model din gama asta şi o bună parte din presa românească l-a şi testat în Norvegia, acolo unde există o autostrada (600 de km) cu 7 pompe la care „curge” hidrogen.

Conform stirileprotv.ro, Toyota, care a facut un succes planetar din Prius, anunţă acum bomba cu hidrogen. Mirai este modelul care va fi pe piata din 2016, la preţuri similare multor maşini electrice: 50.000 de euro cu tot cu taxe. Din aprilie 2015 va fi prezentată la cât mai multe saloane auto. Cu un plin de hidrogen, maşina merge 500 de km. Curentul produs prin reacţia chimică poate alimenta o gospodărie cu toate utilităţile, o săptămână întreagă.

Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii