Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Instituțiile anticorupție sunt cotate cu cea mai mare încredere” Activitatea DNA și ANI, lăudată de vicepreșdintele american Joe Biden

ro

21 May, 2014 17:36 1609 Marime text
Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a lăudat activitatea DNA și ANI, în discursul din finalul vizitei la București, adresând și următorul îndemn: „Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare”, scrie Realitatea.net.

„Mulți dintre dumneavoastră, din guvern sau din afara guvernului, ați luptat pentru îndepărtarea corupției. (...) DNA și-a stabilit independența și a trimis o mie de cazuri în fața justiției anul trecut, ANI a trimis peste șase mii de cazuri de incompatibilitate (...) Desigur, sunt lucruri care mai trebuie făcute pentru finalizarea acestor cazuri”, a afirmat Biden, citat de Realitatea.net.

Vicepreședintele american a afirmat că, în acest context, nu este de mirare că instituțiile anticorupție din România sunt cotate cu cea mai mare încredere din partea populației.

„Ați ales un președinte al Curții supreme care luptă să protejeze independența justiției”, a adăugat liderul american, potrivit Realitatea.net.

„Corupția este o problemă grea și complexă în orice țară, însă poate fi rezolvată. Vă îndemn să faceți pași înainte şi să rezistaţi tentaţiei de a face paşi înapoi. Cereţi instituţiilor judiciare să fie libere în continuare”, a menționat Joe Biden.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii