Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale Poliției Române pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare. Mai multe dosare penale au fost întocmite

ro

14 Oct, 2017 13:44 1359 Marime text
În urma acțiunilor derulate de Poliția Română în ultimele 7 zile, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost confiscate aproape 5 tone de metale și alte bunuri în valoare de aproape 80.000 de lei. Au fost întocmite 35 de dosare penale și au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională. 

În perioada 7– 13 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

De asemenea, activitățile au vizat prevenirea și combaterea criminalității și migrației ilegale, precum și diminuarea infracționalității economice.

Astfel, polițiștii au efectuat 304 controale în stații de cale ferată şi în 355 de trenuri de călători, precum și în 607 alte zone, respectiv în aerogări, rute feroviare și navale.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională și 3 deţinători de substanţe halucinogene.

Au fost întocmite 35 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, lovire sau alte violențe, tâlhărie, înșelăciune, evaziune fiscală și distrugere.

De asemenea, polițiștii au confiscat aproape 40 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, 880 de țigarete și au fost ridicate bunuri în valoare de peste 70.000 de lei.

De asemenea, au fost efectuate 117 controale la centrele de colectare a deşeurilor metalice feroase, în urma cărora au fost confiscate 4.934 de kilograme de metale.

În perioada 11 – 12 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, 518 polițiști de la transporturi au acționat în întreaga țară, în cadrul celei de a 14-a operațiune comună RAILPOL - ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE”, acțiune derulată la nivel european pentru prevenirea și combaterea criminalității în transportul feroviar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii