Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Şova, miruit în plen de un senator „A fost un gest prietenesc, foarte frumos“

ro

25 Mar, 2015 13:52 2088 Marime text
Senatorul Dan Sova a apelat, astăzi, la trucurile colegului său de la PNL, Varujan Vosganian.

Chiar înainte de începerea votului privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, Dan Şova a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa. Aceasta l-a dat pe Şova cu mir pe cap pentru a-i purta noroc în momentul votului decisiv. Tehnica a funcţionat, pentru că senatorii au respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Senatorii au respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova. În discursul ţinut în faţa colegilor, în care s-a apărat de acuzaţiile DNA, Şova a făcut o urare cu conotaţii religioase. Mai mult, chiar inainte de începerea votului privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, Dan Şova a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa.

Întrebat despre „secvenţa miruirii", senatorul Dan Şova a declarat că „a fost un gest prietenesc, foarte frumos" din partea colegei de la UNPR.

„Eu consider, ca fost magistrat, starea de libertate este normalitatea, iar cealalta este o excepție. Rămânerea în libertate a domnul Dan Șova mi se pare normală. (…) Sunt un om credincios, am fost la mormântul sfânt…Nu voi sta niciodată în genunchi și este rușinos. Mi l-am adus (n.r.: referindu-se la mir) eu de la mormântul sfânt. Eu țin foarte mult la acest om. Cred în nevinovăția lui. Nu credeam că o să dați atâta amploare gestului meu.”, a punctat senatorul UNPR, Florina Jipa, după votul în cazul lui Dan Șova.

Senatoarea Ruxandra Florina Jipa (UNPR), cea care l-a uns cu mir pe Dan Şova, s-a supărat în momentul în care jurnaliştii i-au reamintit că, potrivit Constituţiei, numărul de voturi întrunit astăzi ar fi permis arestarea preventivă a lui Şova.

„Mai lăsaţi-mă cu Constituţia! Dacă ştiti voi mai bine...", s-a arătat ea deranjată.

Întrebată de ce l-a miruit pe Şova, aceasta a replicat: „Da, pentru că sunt un om credincios, am fost la Mormântul Sfânt, am un crez ca avocat, ca şi judecător, şi nu voi sta niciodata în genunchi, pentru că s-a ajuns să se stea în genunchi. Eu ţin foarte mult la acest om", a explicat ea.


Sursa: Ziare.com, România TV
Sursa foto: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii