Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 aeronave, două drone şi peste 1.350 de oameni îl caută pe pilotul dispărut

ro

10 Aug, 2015 13:31 1143 Marime text
 
Operaţiunile de căutare a planorului dispărut de cinci zile au fost extinse, astăzi. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) spun că acţiunile de căutare a pilotului Mircea Crăciun au loc acum atât în judeţele Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, cât şi în Harghita, Covasna şi Bacău.
Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă şi zona Poiana Ţapului, Valea Sipa, unde, duminică seara, a fost primită informaţia din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparţine planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat până duminică noapte, fiind reluate astăzi.
MAI a arătat că în această acțiune de amploare sunt implicați 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă care participă la căutări, cu 218 vehicule, şenilate şi autospeciale de teren.
De asemenea, Mircea Crăciun este căutat și cu 11 aeronave, dintre care şapte elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale şi patru avioane ale Aeroclubului României, dar și cu două drone care vor fi ridicate în zîne greu accesibile. Pe de altă parte, o echipă de poliţişti din Vama Buzăului a stat de vorbă cu nişte ciobani care au dat nişte indicaţii despre ce au văzut şi prin urmare se fac verificări şi în acea zonă.
Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.
Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, aparatul de zbor decolând joi la amiază de la Ghimbav, iar autorităţile au fost anunţate după nouă ore că nu a revenit la bază.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii