Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio kilograme în plus O nouă descoperire promite o soluţie definitivă pentru criza obezităţii!

ro

08 Apr, 2013 09:12 2109 Marime text
Oamenii de ştiinţă sunt cu un pas mai aproape de a concepe o pastilă care poate preveni obezitatea după ce au descoperit cum pot „reseta” controlul apetitului în creier.

Reuşita cercetătorilor ar putea duce la o rezolvare pe termen lung a acestei probleme ce a devenit o veritabilă epidemie în numeroase ţări din lume.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea East Anglia afirmă că descoperirea lor ar putea duce la conceperea unor medicamente care să fie prescrise în copilărie celor predispuşi la obezitate şi la vârstă adultă celor ce acumulează kilograme nedorite. Cercetătorii cauţionează că lansarea pe piaţă a unor astfel de medicamente poate dura 5-10 ani.

„Spre deosebire de curele de slăbire şi diete, descoperirea noastră ar putea duce la o soluţie permanentă pentru criza obezităţii”, a comentat coordonatorul acestei cercetări, doctorul Mohammad Hajihosseini de la Facultatea de Ştiinţe Biologice din cadrul Universităţii East Anglia.

O astfel de reuşită ar putea avea implicaţii majore asupra sănătăţii publice. Obezitatea provoacă o serie de probleme de sănătate cronice, de la diabetul de tip 2 până la afecţiuni cardiace, artrită şi cancer.

Specialiştii din Marea Britanie estimează costul anual al obezităţii la 5 miliarde de lire sterline şi mii de decese.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii