Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A 50-a aniversare de la restabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Japonia

ro

25 Nov, 2009 18:48 1371 Marime text

Simpozion dedicat celei de a 50-a aniversări a restabilirii relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a participat astăzi, 25 noiembrie 2009, la un simpozion consacrat aniversării a 50 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia, organizat de Fundaţia Europeană Titulescu împreună cu Asociaţia Română de Politică Externă.

Doru Costea a prezentat o comunicare cu privire la stadiul actual şi perspectivele relaţiilor româno-nipone. „Sfidările lumii contemporane impun creşterea continuă a conlucrării între actorii vieţii internaţionale. România şi Japonia vor găsi căile cele mai adecvate atât pentru continuarea excelentelor relaţii bilaterale cât şi pentru intensificarea dialogului privind marile probleme de actualitate ale vieţii internaţionale, cum sunt eradicarea sărăciei, securitatea energetică, combaterea terorismului, schimbările climaterice sau neproliferarea. Privim relaţia noastră cu Japonia ca pe un tot în care valoarea adăugată a dimensiunii bilaterale se integrează în dialogul ascendent, de ansamblu, dintre Japonia şi membrii Uniunii Europene”, a declarat secretarul de stat în discursul său.

La eveniment au participat ambasadorul Japoniei în România, Natsuo Amemiya, şi membri ai cercurilor academice, cercetători, reprezentanţi ai corpului diplomatic de la Bucureşti, precum şi ambasadori şi diplomaţi români care au fost implicaţi, de-a lungul timpului, în promovarea raporturilor bilaterale.

Cu această ocazie, ambele părţi au subliniat semnificaţia deosebită a restabilirii relaţiilor diplomatice, cursul continuu ascendent al acestora, atenţia specială constantă acordată dezvoltării lor în continuare şi dinamica accelerată imprimată ansamblului cooperării dintre cele două ţări de aderarea României la Uniunea Europeană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii